سیستم فرمان خودرو
سیستم فرمان خودرو از قطعات اصلی در هدایت و هندلینگ خودرو می باشد، سیستم فرمان خودرو به اندازه موتور و گیربکس اهمیت دارد.
اجزای تشکیل دهنده فرمان:
به طور کلی و ساده می توان اجزای اصلی تشکیل دهنده فرمان را غربیلک فرمان، میل فرمان و جعبه فرمان دانست.

انواع فرمان خودرو
فرمان ساده و مکانیکی
فرمان هیدرولیکی
فرمان الکتروهیدرولیکی
فرمان برقی یا الکتریکی
فرمان هیدرولیک:
در این نوع فرمان، توسط یک پمپ هیدرولیک روغن با فشار زیاد از مخزن هیدرولیک به جعبه فرمان تزریق می شود، که باعث بهتر شدن عمل چرخاندن فرمان توسط راننده می شود. از معایب این سیستم می توان به دلیل اتصال مستقیم پمپ هیدرولیک به موتور و گرفتن نیرو از آن که منجر به کاهش راندمان ماشین و موتور میشود و همیشه یک بار اضافی روی موتور ماشین وجود دارد، همچنین نشتی ها از مخزن، پمپ هیدرولیک، و شلنگهای اتصال نیز ممکن است وجود داشته باشد.

دلایل خرابی فرمان هیدرولیک را می توان به کم بودن یا نبودن روغن که بر اثر نشتی، یا بررسی نکردن سطح روغن دانست. از علائم خرابی فرمان هیدرولیک می توان به سفت شدن فرمان و داشتن صدا در هنگام چرخاندن دانست. در هنگام خرید خودرو حتما باید خودرو توسط کارشناس خودرو به دقت بررسی شود، و فرمان هیدرولیک خودرو به دقت بررسی شود و در صورت خرابی به خریدار اطلاع داده شود.
فرمان الکتروهیدرولیکی:
این نوع فرمان را می توان نسخه پیشرفته تر از فرمان هیدرولیک دانست. که اتصال پمپ هیدرولیک با موتور قطع شده و توسط یک موتور الکتریکی توان پمپ هیدرولیک تامین می شود، از مزایای این فرمان نسبت به فرمان هیدرولیکی این است، که بار اضافی از روی موتور برداشته شده، و در مدل های بهینه برخلاف فرمان هیدرولیکی که همیشه فعال بود در صورت نیاز فعال می شود، و باعث کاهش سر و صدای فرمان می شود.از معایب این سیستم به داشتن فضای زیاد سیستم فرمان اشاره کرد. در هنگام کارشناسی خودرو باید به دقت فرمان الکتروهیدرولیکی بررسی شود
فرمان برقی (EPS):
سیستم فرمان الکترونیک یا برقی، از یک موتور برقی روی میله فرمان در کنار چندین سنسور که گشتاور وارد شده توسط راننده را تشخیص میدهند، تشکیل شده است. با هر چرخش فرمان، مقدار الکتریسیته ایجاد شده تغییر میکند. در واقع در این نوع سیستم، بر خلاف سیستم هیدرولیک که پیوسته در حال کار است، فقط پس از چرخاندن فرمان و چرخش چرخ ها نیروی مورد نیاز ایجاد میشود که در نتیجه در استفادهی بلند مدت هزینهی تعمیر و نگهداری کمتری دارد.

از مزایای فرمان برقی می توان به مصرف سوخت کمتر، سر و صدای کمتر، تعمیر و نگهداری کمتر نسبت به فرمان هیدرولیک دانست، البته بسیاری از رانندههای با تجربه و حرفه ای فرمان هیدرولیک را ترجیح میدهند و عملکرد فرمان برقی را خستهکننده و ناهماهنگ میدانند. نظر شما چیست؟ لطفا نظر خودتتون برای ما بفرستید.
ثبت ديدگاه